Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50 000 kronor från Sparbanksstiftelsen till Frövifors pappersbruksmuseum

Sparbanksstiftelsen Bergslagen ger 50 000 kronor till Frövifors pappersbruksmuseum med syfte att museet ska ges möjlighet att förbättra sina lokaler.

Annons

– Papper är ett mångsidigt material som kan vara starkt och leva länge, men för att inte skadas måste det vistas i rätt av miljö. Luftfuktigheten får inte vara för hög och det får inte vara för mycket ljus. Pengarna från Sparbanksstiftelsen går i en första etapp till att bygga nya montrar som skyddar utställningsföremålen och till att mörklägga en utställningshall där en del arkiverade dokument och föremål ska visas för allmänheten i sommar, tillsammans med papperskonst och en utställning om bokbinderi, säger Mikael Tiderman, museichef, i ett pressmeddelande från Bergslagens Sparbank som är ägare Sparbanksstiftelsen Bergslagen.

På Frövifors museum finns bland annat Nordens största ölburksutställning.

Nya armaturer med LED-ljus kommer också att köpas in. LED är det mest skonsamma ljuset för utställningsobjekten.

I Frövifors pappersbruksmuseums arkiv finns föremål från så långt tillbaka som 1600-talet.

– Vi vill ha hög kvalitet på våra utställningar och fortsätta vara ett attraktivt besöksmål för både lokala och långväga besökare. Pengarna från Sparbanksstiftelsen Bergslagen är en otrolig viktig del i denna strävan, fortsätter Mikael Tiderman.

Mer läsning

Annons