Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Affären i Vedevåg säljs

Familjelivet tar för mycket stryk. Därför har Mattias och Rosemarie Rudenvall beslutat sig för att sälja affären i Vedevåg. De hoppas att det finns någon annan som vill ta över butiken och driva den vidare.

Annons
Till salu. I ett år har Mattias Rudenvall drivit affären i Vedevåg tillsammans med sin fru Rosemarie. Eftersom familjelivet tar för mycket stryk av allt arbete har de nu bestämt sig för att sälja.

Efter ett år har Mattias och Rosemarie Rudenvall insett att det är alltför slitsamt att driva en butik och samtidigt ha småbarn hemma.

– Med all energi och kraft som går åt så kände vi att det här är inte hållbart i längden, berättar Mattias Rudenvall.

Har vuxit fram

Beslutet har vuxit fram under sommaren och de kommer nu att söka efter någon som vill ta över affären.

Rosemarie har redan fått ett nytt arbete och jobbar inte längre kvar i butiken. Hur länge Mattias kommer att hålla på vet han inte. Det beror på hur snabbt det går att få fram en köpare. Vad som händer om det inte finns någon intresserad vet han inte.

– Så långt har jag inte tänkt ännu. Prio ett är att hitta någon som kan driva affären vidare. Vi har ju sett hur orten lever upp när det finns en butik här och jag tror absolut att den har en framtid.

Många ströhandlar bara

För att informera Vedevågsborna vad som händer så skickas ett brev ut till alla hushåll den här veckan. I brevet kommer också invånarna att uppmanas att handla mer.

– Omsättningen är lägre än vad vi hade räknat med. Om en affär ska överleva i längden måste den bli högre, säger Mattias Rudenvall.

Han konstaterar att vissa Vedevågsbor är väldigt trogna, medan andra bara ströhandlar.

– När man frågar folk vill alla ha butiken kvar, men då krävs att fler stöttar den genom att handla lite mer.

Ångrar inte försöket

Både Mattias och Rosemarie var väl medvetna om att det skulle bli mycket jobb när de startade butiken för drygt ett år sedan. Trots allt arbete ångrar inte Mattias att de gjorde ett försök.

– Vi är otroligt stolta över det vi har gjort, och vi känner att vi har dragit vårt strå till stacken genom att dra igång det här.

Mer läsning

Annons