Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akvileja bjöd på spexig höstglöd

En stämningsfull kväll med kärleksglöd. Det bjöd damkören Akvileja publiken på under sin höstkonsert i Folkets hus i lördags. Med på scenen fanns många lokala musikaliska förmågor.

Annons
Höstglöd. Akvileja sjöng både på egen hand och tillsammans med solisten Anders Björk. Gospellåten Sunshine in my soul lättade upp höstmörkret.

Utanför var det grått och höstruskigt, men inne i biosalongen var det pyntat med röda hjärtan. På scenen satt Jesper Hugossons band, som tillsammans med Akvileja, solisten Anders Björk och Bestefars trio med Inger, bjöd på ett varierat program med kärlekstema.

– Just nu är det höst med fina färger. Det sprakar i naturen och det finns en glöd i de färgerna, därför kallade vi konserten för Höstglöd, säger Akvilejas dirigent Ann-Christin Wassberg.

Tangomedley

Damkören sjöng visor, gospel och ballader som Sju vackra gossar, Det gåtfulla folket och Bette Midlers klassiker The Rose.

Solisten Anders Björk bjöd upp Ulla Anderbert till ett eldigt tangomedley, i rollerna som Carmencita och Fritiof Andersson. Det blev ett uppskattat inslag, eftersom Carmencita ytterst motvilligt tog emot hans kärleksförklaringar.

– Vi vill förmedla en glädje till publiken. Jag har några låtar för att få i gång dem, säger Anders Björk.

Det uppskattades av Lena Flygelholm som satt i publiken.

– Jag tyckte att tangon var bra, säger hon.

Lillemor Forslund, som även hon var åskådare, höll med.

– Det är roligt att de varvar med lite spex. Dessutom är det kul att vi har en damkör i Lindesberg och inte bara en mans-kör. Jag tycker att de är jätteduktiga.

Det var Akvilejas första konsert på ett tag och Folkets hus var så gott som fullsatt.

Mer läsning

Annons