Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annci från Frövipå sitt livs resa

I går påbörjade Frövibon Annci Nylander sitt livs resa. Tillsammans med piloten Inger Reinfeldt, från Laholm, håller hon i detta nu på att flyga till Venedig i det enmotoriga ultralätta flygplanet Eurostar.

Annons
Annci Nylander och Inger Reinfeldt lyfte i går i ett ultralätt flygplan med plats för endast två personer.

Inger har nyss fyllt 60 år och ville fira med att flyga sitt plan till Venedig. Eftersom det bara får plats en passagerare satte hon ut en förfrågan om en kartläsare via Facebook. Annci nappade direkt. De två väninnorna gör alltså den udda resan tillsammans medan Ingers familj tar reguljärt flyg och möter upp i Venedig.

Bara tandborsten medFlyget får ha en maxvikt på 450 kilo, inklusive passagerare och bränsle, så packningen sträcker sig till tandborste och underkläder.

Annci, hur kommer det sig att du nappade på den här idén?– Jag vill uppleva livet och är ganska orädd av mig. Jag har alltid velat hoppa bungyjump och fallskärm. Min mamma sa inför den här resan, ”nu får du allt i ett, sen får det vara bra”.

Men är du kartläsare och kan grejen?– Jag kan inte grejen. Jag frågade Inger om jag skulle gå en kurs eller något, men hon svarade att det mer handlar om att hålla piloten vid gott mod och sticka till henne lite godis då och då. Men nu har jag blivit en riktigt duktig orienterare, jag visste inte att det var så här mycket jag skulle behöva lära mig.

Och flygrädd är du knappast?– Nej, det är jag inte. Jag ser det bara som något spännande och fantastiskt kul. Men om jag säger något annat väl uppe i luften vet jag inte.

Flygrutten till Venedig.

Mer läsning

Annons