Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenakalkylen höll

Slutnotan för Lindesbergs arena kommer att landa på knappt 150 miljoner kronor. Ett frågetecken finns och det handlar om vem som ska betala vissa kostnader för ventilation och el.

Annons
Lindesberg arena invigdes med en stor festföreställning.BILD: HÅKAN EKEBACKE

– Vi är inte riktigt överens än, säger Roger Sixtensson, vd för det kommunala bolaget Tredingen utveckling AB, som förvaltar evenemangshallen. Inom de närmaste veckorna räknar jag med att vi ska kunna komma överens.

I sämsta fall kan hallen bli 1,5 miljoner kronor dyrare än beräknat. I bästa fall behöver kommunen inte stå för en enda krona av de 1,5 miljoner kronor som diskussionerna handlar om.

Roger Sixtensson säger att några fler överraskningar på kostnadssidan inte är att vänta. De ekonomiska kalkylerna har stämt bra med tanke på projektets storlek.

– Om vi bortser från reservationen angående ventilation och el har Lindesbergs arena kostat 144 100 000 kronor plus en indexuppräkning.

Byggpriset på arenan var nämligen indexreglerat. Detta gör att entreprenören kompenseras med 4 840 000 kronor för de kostnadsstegringar som skett under byggtiden.

– Kostnaderna för arenainvigningen och vägskyltar med mera ligger utanför Tuab, säger Roger Sixtensson. Hur stora dessa kostnader är vet jag inte.

Slutnotan är också klar för Kulturum, de nya lokalerna för kulturskolan. Investeringskostnaden uppgår till 20 120 00 kronor plus en indexuppräkning på 660 000 kronor.

– Dessutom har vi genomfört underhållsarbeten i H-huset vid Lindeskolan till en kostnad av 2,6 miljoner kronor, säger Tuabs vd.

Ingvar Svensson

Mer läsning

Annons