Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arenan kan blidyrare än beräknat

Slutnotan för Lindesberg arena kan bli fem miljoner kronor dyrare än vad det kommunala bolaget Tredingen utveckling AB räknade med för två månader sedan. Totalkostnaden blir i så fall cirka 155 miljoner kronor.

Annons
Kan spricka. Kostnaderna för Lindesberg arena kan bli dyrare än beräknat. Som mest kan det handla om 6,5 miljoner kronor.  ARKIVBILD

– Med tanke på att hallbygget kostat cirka 150 miljoner kronor är det inte så mycket pengar, säger Roger Sixtensson. Men vi vill ändå ha en fullödig redovisning varför siffrorna förändrats.

Det kommunala bolaget för diskussioner med huvudentreprenören NCC och ett antal underleverantörer som vill ha mer betalt för sina jobb än de begärt från början.

Sedan tidigare diskuterar parterna vem som ska betala fördyringar på ventilation och el. Totalt handlar det om en och en halv miljoner kronor.

– Nu måste vi alla kort på bordet, säger Roger Sixtensson. När vi har det får vi försöka komma överens om hur vi ska gå vidare.

De oklarheter som finns håller nu på granskas. Tredingen utveckling tittar på en del, NCC på en del och några underleverantörer tittar på en tredje del.

– Det finns diverse siffror som redovisats och som nu inte stämmer längre. Det kan ju bero på felräkning. Hur som helst hoppas jag att kostnaderna inte kommer att överskrida 150 miljoner kronor. Men säker kan jag inte vara förrän alla är klara med sin granskning av siffermaterialet.

På fredag kommer representanter för NCC, Lindesbergs kommun och underleverantörerna att träffas för att göra en avstämning.

– Vår ambition är att få det här klart så fort som möjligt. Även om det slutar med att våra kostnader ökar med fem miljoner kronor kommer vi ändå inte att kliva över den hyresnivå vi lagt.

Mer läsning

Annons