Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets turismpris utdelat

- Nu börjar jag snart gråta, avslutade Magnus Wetterholm, teaterchef och skådespelare på Stadra teater i Nora, sitt tacktal när han emottog Bergslagens turismpris 2015.

Annons
Irja Gustavsson (S), kommunalråd i Lindesberg, delade ut årets Turismpris till Magnus Wetterholm.

Sedan 2007 har Bergslagens turistbyråer gemensamt delat ut årets turismpris till olika aktörer som på olika sätt bidragit till traktens turistnäring.

Under onsdageftermiddagen hade Tursam (Turistsamarbete i Bergslagen) bjudit in till kick-off för turiståret 2015 och passade i den vevan på att dela ut priset.

Den här gången

kom turen till Magnus Wetterholm som å Stadra teaters vägnar tilldelades diplom, blommor, en Bergsman och folkets applåder med en motivering som bland annat hyllade Magnus och teatern som en "god ambassadör för Bergslagen".

"Jag är stolt och glad över att få verka i denna region. Man måste välja en plats att verka på och det är här", tackade en märkbart rörd teaterchef för priset.

- Det är ärofullt

och stärkande i anden att de ser vad vi gör och tycker att det är något bra, säger Magnus Wetterholm som hade fått veta i förväg att han skulle tilldelas priset.

- De var så väldigt angelägna om att jag skulle komma hit idag, de försökte hålla hemligt varför men till slut var de tvungna att berätta, säger Magnus Wetterholm som tagit sig till tillställnigen i Stripa bryggeri med ett brutet ben.

Turismpriset

Sedan 2007 har Bergslagens turistbyråer gemensamt delat ut årets turismpris. Vinnarna har hittills varit:

Mer läsning

Annons