Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bidraget i fara för pojklaget

En orsak till att styrelsen sparkat en tränare i Lindlöven IF:s ungdomslag kan ha varit att de riskerade att förlora aktivitetsbidraget från kommunen. Men nu verkar resten av säsongen vara räddad.

Annons

Ikväll har styrelsen i Lindlövens IF kallat till föräldramöte för U12/U13-laget. På mötet ska man presentera en ny tränarstab som ska leda laget under återstoden av säsongen.

– I första hand är det en lösning för att avsluta den här säsongen, det är den primära uppgiften, säger Perry Liljesvahn, ordförande.

I övrigt är styrelsen fortsatt förtegen om tumultet i föreningen.

Men Jonas Andersson, fritidskonsulent på Lindesbergs kommun, berättar att de legat på styrelsen om att de riskerar att förlora föreningsbidraget om de inte sker förändringar för U12/U13-laget.

– Så länge de bedriver en verksamhet som strider emot Riksidrottförbundets rekommendationer för barnidrott riskerar de att förlora aktivitetsbidraget, säger han.

Enligt honom har laget upp till fyra träningar i veckan, vissa 2,5 timmar långa, plus två matcher.

– Tränarnas beteende får de lösa internt i föreningen men man ska inte träna så ofta med yngre barn, det måste finnas möjlighet för dem att hålla på med annat också, säger Jonas Andersson och tillägger:

– Totalt sett har det här laget mer träning än A-laget. De lever inte upp till den egna föreningspolicyn.

Mer läsning

Annons