Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilar förstörda i anlagd brand

Två bilar blev skrot i samband med en brand på en parkering vid Skinnarbacken natten till fredag. Ett vittne såg två personer springa från platsen.

Annons
Stora skador. En äldre Mercedes och en nyare Peugeot totalförstördes vid en anlagd brand på Skinnarbacken natten till fredag.

– Det började brinna i motorrummet på båda bilarna, säger Lennart Andersson, förundersökningsledare vid Lindesbergspolisen. En tredje bil som stod bredvid fick mindre skador.

En boende i hyresfastigheten intill vaknade efter midnatt av en smäll. När hon tittade ut såg hon att det brann i minst en bil. Kvinnan larmade brandkåren.

Två personer sågs

– Vi arbetar efter teorin att bränderna är anlagda, säger Lennart Andersson. Det som talar för det är hur bränderna börjat och att två personer setts intill platsen för branden.

På fredagsförmiddagen genomförde polisen en teknisk undersökning vid parkeringsplatsen. Vad den gav vill polisen inte avslöja.

– Jag kan säga så mycket att vi inte har några misstänkta, säger förundersökningsledaren. Däremot jobbar vi efter ett visst uppslag. Några närmare detaljer kan jag inte ge i detta skede av utredningen.

Polisen vill komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser av fordon och människor vid Skinnarbacken 28 kring midnatt natten till i dag.

Mer läsning

Annons