Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Matilda drog lucialotten

Sextonåriga Matilda Johansson, från Lindesberg, blir Bergslagens lucia i år. Hon drog lotten med ordet lucia när Lions genom lottdragning utsåg lucia på söndagseftermiddagen.

Annons
Plusgrader och barmark, blåsväder och regn ger inte någon stark julstämning, men julstjärnor i skyltfönstren och lite fantasi gav lite hjälp på vägen.

– Jag blev chockad när jag vecklade upp lotten, säger Matilda. Jag brukar inte ha sådan tur.

Matilda går första året på estetlinjen vid Lindeskolan. Inriktningen är musik och det var för övrigt Matildas musiklärare som anmälde henne som luciakandidat.

– Jag vet inte så mycket om vad som ska hända mer än att vi ska åka runt på luciadagen, säger sextonåringen. Vi kommer att få mer information.

Efter lottdragningen gratulerades Matilda Johansson av familjen och även många i publiken vid varuhallstorget passade på att önska lycka till.

– Det kommer både att bli kul och spännande att vara lucia.

Växlande åsikter

En stund efter lottdragningen medverkade Bergslagens lucia och de sex tärnorna vid återinvigningen av Kristinavägen. Kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S) erinrade om att genomfarten hette Österlånggatan för hundra år sedan.

– 1958 togs lindarna bort, vilket ledde till en insändarstorm i tidningen. Nu är lindarna tillbaka igen. Och nu skrivs det insändare igen med önskemål om att träden ska tas bort .

Kommunchef Peter Bring fick assistans av Bergslagens lucia med att klippa av bandet.

Nu återstår att bygga om Kristinavägen från brandstationen till rondellen vid Kristinaskolan. Den etappen kommer att påbörjas när brandstationen flyttat.

Klicka på bilden till höger för att se bildspel.

Matilda Johansson drog lotten det stod Lucia på. De andra sex kandidaternas lottsedlar hade texten tärna.
Inne på biblioteket fanns olika aktiviteter att välja på under skyltsöndagen. Linnea Larsson, Camilla Larsson och Moa Bernström hjälptes åt att göra julgranskarameller.
Kommunchef Peter Bring och Lucia 2011 Matilda Johansson invigde Kristinavägens senaste ombyggnadsetapp.
Anders Ceder tackade alla som stått ut med besvär under ombyggnaderna på Kristinavägen i samband med invigningen av den nyrustade Kristinavägen.

Mer läsning

Annons