Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BMB-krisen är över

Krisen inom Bergslagens miljö- och byggförvaltning är över. Efter ett tre timmar långt krismöte på onsdagskvällen säger en enig BMB-nämnd i ett förnyat uttalande att den har fortsatt förtroende för förvaltningen, myndighetsutövningen och tjänstemännen.

Annons

- Det var ett bra möte där vi luftade många frågor, säger nämndens ordförande Göran Gustavsson (FP). Vi är helt eniga i de frågor vi diskuterat och det är en styrka.

Lennart Jansson, kommunchef i Lindesbergs kommun, deltog på mötet och svarade på en del frågor från nämndens ledamöter.

- Då framkom att allt bottnar i informationsmissar, säger Göran Gustavson. Kommunalråden i de fyra kommunerna och BMB-ledamöterna har levt i olika världar. Vi måste ha en bättre dialog i fortsättningen. Där har jag själv som ordförande ett stort ansvar.

Diskuterade pm

Den promemoria om behov av att utvärdera BMB som kommuncheferna sammanställt diskuterades på mötet. Nämnden har ingenting emot den. Men BMB-nämnden yrkar att promemorian efter att den behandlats av respektive kommunstyrelse i de fyra samverkanskommunerna överlämnas till varje kommuns internrevision.

- Nämnden yrkar också på att den ska ha avsevärt inflytande vid tillsättningen av ny förvaltningschef, säger Göran Gustavsson.

Nuvarande förvaltningschef Mats Larsson tycker det var ett bra möte:

- Förtroendet är återskapat, säger han. Inspektörerna kommer att återuppta inspektionerna igen under torsdagen. För egen del har jag nu ett skriftligt avtal om vad jag ska göra efter årsskiftet. Två dagar i veckan ska jag bland annat vara med och utveckla ett nytt fastighetskontor i Lindesberg. Tre dagar i veckan får jag pension fram till min pensionering om drygt två år.

Mer läsning

Annons