Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cup genrep inför serien

guldsmedshyttan. I går lördag och i dag söndag spelas Septembercupen i Råsshallen. Guldsmedshytte SK står som värd för en turnering som blir något av en värdemätare och en sista samträning innan serien sparkar igång för klubbens U16 Elit-lag.

Annons
Möte med masar. Snabbe Kasper Takalo var ofta framme och oroade Leksands målvakt Kevin Bagge. GSK:s Oscar Haaroja (nr 8) och Leksands Simon Andersson avvaktar.

Turneringen har tidigare körts i Lindesberg, men i och med att det är GSK som har Elit-platsen flyttades den till Råsshallen.

– Grabbarna spelade i Lindlöven förut, men nu är det alltså GSK som gäller, berättar Henric Eklöw, lagledare och cupansvarig.

Till denna säsong har laget också fått nya spelare från bland annat Fagersta och Surahammar.

Sista samkörning

Laget har inte haft så mycket tid på isen tillsammans eftersom GSK släppt till nio spelare till Örebrodistriktets lag i Tv-pucken och fem till Västmanlands dito.

– Så turneringen blir lite av en sista samkörning och test inför serien. Egentligen skulle seriespelet ha börjat denna helg. Leksand och vi skulle ha mötts, men vi flyttade på matchen.

Lagen möttes istället i turneringens första match som slutade med en GSK-förlust med 2-8.

Men de heter ju att dåliga genrep brukar ge bra premiärer.

Hockey roligast

Daniel Henningsson är back i GSK och har spelat ishockey sedan Björnligan. En sport han satsar på även om han också nosat lite på handboll:

– Men det är svårt att kombinera och hockeyn är roligare.

Daniel var också med i Tv-pucken.

– Tyvärr åkte vi ur i kvarten mot Småland.

Totalt tio matcher spelas under turneringen, fem i går och fem i dag söndag. Deltagande lag är, förutom GSK, Flemingsbergs IK, Wings HC Arlanda, Leksands IF och Nacka Hockey.

I dag spelar GSK mot Flemingsberg klockan 13 och Arlanda kl 18.

BILDTEXT 2Daniel Henningsson gör sig beredd inför turneringens öppningsmatch mot Leksand.

Mer läsning

Annons