Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklar i fokus när ny klubb visade upp sig

Med instruktörer på plats, minimässa och ett gäng lånecyklar lockade föreningen Lindecyklisterna till sig nyfikna som funderat på att börja cykla eller utveckla sin cykling.

Annons
På väg. Benny Engström får goda råd av Mikael Funck innan han rullar iväg. Det är kul att få testa den här sortens cyklar, tycker Benny som fastnat för motionsformen.

– Vilken otrolig skillnad. Det var skönt att cykla på den, utbrast Erik Andersson glatt efter en testtur på en något mer avancerad cykel än den därhemma.

Han och kompisarna Niclas Blomberg och Benny Engström är redo att ta cyklingen ett steg vidare.

– Vi är blivande medlemmar, säger Niclas. För att det är skönt att komma ut, kul att cykla och man får motion och frisk luft.

Han berättar att trion sedan en tid brukar köra ett per mil per vecka ihop, och nu är beredda att satsa på riktigt. Det är därför de är på prova-på-dagen på lördagen.

– Den här sortens cyklar är ju helt otroliga. Väger nästan ingenting och rullar lätt som en lek. Och man kan lägga hur mycket pengar som helst på cykelintresset om man vill, konstaterar Niclas som för egen del siktat in sig på att överta brorsans cykel som är snäppet vassare än hans egen nuvarande.

– Visst är det en prylsport, instämmer Lindecyklisternas ordförande Daniel Tegin.

– Ju bättre material, desto roligare är det att cykla, och är det roligt kommer man ju ut oftare, resonerar han.

Valmöjligheterna är många, det kunde lätt konstateras efter en titt på utställarnas utbud och de cyklar föreningen lånat in från cykelförbundet i länet.

Föreningen bildades i månadsskiftet februari/mars i år och har sedan dess arrangerat en spinningdag samt några föreläsningar. Man har än så länge inga regelrätta träningspass, men bjuder in intresserade att sluta upp till cykelturer flera dagar i veckan. Det handlar om såväl landsvägskörning som mountainbikecykling.

Mer läsning

Annons