Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans och lek i skön mix

Vad som är dans och vad som är lek går nästan inte att skilja på. När dansmixen för 7- till 12-åringar träffas på söndagar är allt i en skön blandning.

Annons
Carolina Sixtensson visar rörelserna till dansen så att alla hänger med, och det är bra att kolla i spegeln så allt blir rätt.

I ungefär fem år har Lindesbergs allmänna gymnastikförening haft dans med i sitt program. Den här terminen finns tre olika dansgrupper – en för de minsta, mellan 3 och 6 år, och en för 12 år och uppåt. Gruppen för dem däremellan träffas varje söndageftermiddag i gymnastiklokalen i Sandströms.

Endast tjejer denna termin

Närmare tjugo barn finns inskrivna, och den här söndagen är nio av dem på plats. Det är bara tjejer som är med, men förra terminen deltog även två killar.

Gruppen kallas för dansmix.

– Vi blandar lek och dans, förklarar Carolina Sixtensson som leder gruppen tillsammans med Lina Törnblom.

Carolina har gått på dansgymnasium i Örebro, och Lina går där nu.

– Dans är ett bra sätt att röra på sig och en träningsform som är rolig, tycker Carolina.

Det är också en bra träning för barnen som lär sig kroppskontroll och rumsuppfattning. Barnen är lättlärda och de tycker att det är roligt med fart och fläkt.

– De får också vara med och välja rörelser så vi bygger upp danserna tillsammans, berättar Carolina.

När Carolina och Lina plockar fram guldiga hattar och glittriga kjolar och det blir fri discodans blir det riktig fart i lokalen.

Gruppen har också provat på streeetdance. Men populärast just nu är att dansa till Erik Grönvalls låt ”Higher”. Det tycker Emma Lagerman är allra roligast. Emma är med på dansmixen för att hon gillar att röra på sig och hon har lyckats lura med sig bästa kompisen Moa Karlsson också.

– Jag har varit här tre gånger nu och allting är roligt, säger Moa innan hon dansar i väg över golvet.

Annons