Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En (för) dyr renovering

frövi.Kostnaden för att rusta Fröviskolan slutade på 57 miljoner kronor. Det är 2,5 miljoner dyrare än budgeten, men några investeringar har resulterat i lägre hyra.

Annons

Fröviskolan har rustats i två etapper. Lågstadiet flyttade in i sina ombyggda lokaler i oktober 2008. Därefter påbörjades rusten av lokalerna för skolår 4 till 6. Dessa lokaler stod klara så att eleverna kunde flytta in till skolstarten i höstas. Den så kallade läkarvillan har rivits ner, och skolgården har också gjorts i ordning.

Allt detta har kostat 57 miljoner kronor. Det är 2,5 miljoner mer än den budget som låg inför byggstarten i november 2007. En del av fördyringen beror på aktiva val som i slutänden sparar pengar.

Det handlar till exempel om en ventilationsanläggning som lättare styrs efter vädret, och om bättre dörrar och fönster som minskar spillvärmen.

– Det här har gjort att vi har en besparing på hyran på 900 000 kronor om året, berättar Roger Sixtensson, fastighetschef på Lindesbergsbostäder, som äger lokalerna.

Mer läsning

Annons