Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eurolube får statligt bidrag

Eurolube equipment AB får 102 500 kronor i statligt stöd. Företaget ska investera 410 000 kronor i ett nytt affärssystem.

Annons

Länsstyrelsen i Örebro har beslutat att Eurolube equipment får 25 procent i bidrag för att ge stöd till ökad tillväxt och sysselsättning. Företagets vd Kenneth Ahlin är mycket nöjd.

– Bidraget är en viktig del. Vi har valt att lokalisera verksamheten i Storå. Det känns bra att vi får stöd och därmed möjlighet att utvecklas på plats.

Det rör sig om en investering på totalt 410 000 kronor, i ett affärssystem som ska leda och styra produktionen. Systemet ska integreras med företagets hemsida.

– Det innebär att vi får bättre kontroll över produktionen. Den blir snabbare och effektivare samt att våra produkter blir enklare att marknadsföra.

Eurolube jobbar i stor utsträckning med export och genom det nya systemet ska kommunikationen med kunderna bli enklare. En viktig marknad är Ryssland och Afrika ett kommande område som tros ska växa.

Ett krav för bidraget från länssstyrelsen är att Eurolube strävar efter en jämt könsfördelning vid rekrytering av personal. Företaget har i dag nio anställda varav tre är kvinnor.

– Vi söker just nu en tionde person och har detta med oss. Vi vill också ha personer med olika bakgrund för att kunna möta kunders behov, säger Kenneth Ahlin.

Eurolube equipment AB

Är ett svenskt företag som utvecklar och producerar smörjutrustning. Företaget jobbar med helhetslösningar, allt från rådgivning till kundanpassade system.

Företaget har sitt säte i Storå och exporterar till 35 länder.

Mer läsning

Annons