Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fellingsbro saknar rastplats

Föreningen Fokus i Fellingsbro vill bygga en centralt placerad rastplats i tätorten. Det har de sökt pengar till från Lindesbergs kommun.

Annons

Området vid bildelsföretaget och bensinmacken vid utfarten mot Arboga består i dag av en stor grusplan. Där finns en tomt som Fokus Fellingsbro vill skapa en rastplats på med bland annat toalett och sittplatser samt planteringar.

– Det vore trevligt om det fanns en rastplats klar redan till sommaren, men vi är medvetna om att det kan komma att ta tid. Rastplatsen är huvudsaken, inte exakt när den blir av, säger Anna Nilsson i Fokus Fellingsbro.

Eget arbete

Asfaltering, planteringar och plattsättning, toalett samt sittplatser och en informationstavla är beräknade att kosta 658 000 kronor. Därtill är föreningen beredd att lägga knappt 300 000 kronor i eget arbete.

– Fellingsbro är porten mot både Bergslagen och Västra Mälardalen, skriver Fokus Fellingsbro i sin projektansökan.

Det öppna området används redan i dag frekvent som rastplats. Ytterligare en motivering i ansökan är att det saknas en offentlig toalett i Fellingsbro.

Tidigare inlämnade projektansökningar ifjol för landsbygdsutveckling, bland annat Ölsjöbadet i Ramsberg och bygdegården i Vasselhyttan, ligger och väntar på besked. Kommunchefen har fått kommunstyrelsens uppdrag att ta ett samlat grepp på liknande projekt och hitta en lämplig finansieringsform.

Mer läsning

Annons