Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem platser möjligaför ny ridanläggning

Frövi-Fellingsbro ryttarförening och föreningen Linde ridskola har i samarbete med Lindesbergs kommun tagit fram fem tänkta placeringar för en kvalitetsanläggning för ridskole- och annan hästverksamhet. Platserna är belägna från norr till söder i kommunen.

Annons

– Mer vill jag inte säga om platserna. Vi tänker presentera dem närmare vid ett informationsmöte i Lindesberg arena den 19 april, säger Christofer Kärrdahl, ordförande i FFRF. Vår tanke är att föreslå en eller flera platser om vi kommer så långt.

Ryttarföreningarna hoppas att kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott kan ta upp frågan om en ny anläggning i början av maj.

En anläggning måste räcka

– Vi måste säkerställa att en anläggning räcker i kommunen. Detta för att vi inte ska få en sådan diskussion som dyker upp ibland om ishallarna. Därför är det viktigt att vi kan presentera planerna för en bredare publik och få till en diskussion i detta skede.

Christofer Kärrdahl menar att det är viktigt att inte låsa en ny anläggning för ridskoleverksamhet. I stället vill ryttarföreningarna gärna se lite av de tankar som föregick tillkomsten av Lindesberg arena.

– Personligen kan jag tänka mig att kommunen genom ett av sina bolag äger anläggningen. Och att vi bildar ett bolag likt det som driver arenan.

Ingen byggstart i år

Någon detaljkalkyl för projektet finns inte. Det har pratats om en prislapp på 25 miljoner kronor. Christofter Kärrdahl räknar med en totalkostnad på mellan 25 och 30 miljoner kronor.

– Var vi hamnar beror på vad vi vill göra.

De båda ryttarföreningarna hoppas att kommunstyrelsen ska hinna behandla ärendet före sommaren. Troligen måste frågan också behandlas av kommunfullmäktige.

– Förhoppningsvis kan det ske i augusti. Blir det klartecken kan vi börja projektera. Men någon byggstart kan det inte bli i år. Någon gång i slutet av nästa år bör vi vara nära att realisera en ny anläggning.

Mer läsning

Annons