Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera Kajsa ställer ut

Nästa lördag, den 16 november, intar tre ”Kajsor” Galleri konstrummet på Lindesbergs bibliotek. Det handlar om vernissage av utställningen Tecken som trion jobbat med.

Annons
Skilda uttryck. Kajsornas utställning bjuder på konsthantverk i skilda material. Textil, skulptur och som här, smycken.

Kajsorna är närmare bestämt konstnärinnorna Kajsa Grebäck, Kajsa Forsberg samt Kajsa Karlsson som gör gemensam sak och visar upp sina alster i konstrummet. Att ha ett tema väcker tankar och inspirerar tycker trion, som alltså låtit fantasin flöda utifrån detta ord och nu är redo att visa upp resultatet.

Kajsa Forsberg, Lindesberg, är till vardags estetlärare på Lindeskolan och har tidigare deltagit i flera samlingsutställningar, däribland Vinterspår och Ljusstråk.

Kajsa Grebäck bor i Klacka-Lerberg och har under många år i sin konstutövning jobbat med att förvandla det som till synes är förbrukat till nytt konstfullt liv. Förutom deltagande i Ljusstråk har man tidigare kunnat ta del av hennes skapande i Nora konsthall samt på Ölands södra udde.

Tredje Kajsan är silversmeden Kajsa Karlsson, Guldsmedshyttebo med egen verkstad sedan slutet av 1970-talet. Under årens lopp har Kajsa Karlsson ställt ut i många olika sammanhang och fick 2007 ta emot Lindesbergs kommuns kulturstipendium.

Utställningen pågår till och med 11 december.

Mer läsning

Annons