Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrafixardag i Rockhammar

Malin Hedlund var en av flera föräldrar som hjälpte till när Rockhammars IK kallade till städ- och fixardag i ortens sporthall på söndagen. Hon ställer gärna upp om tiden medger.

Annons
Kul. Malin Hedlund ägnade söndagsförmiddagen till att måla brädor. Hon tycker det är kul att kunna hjälpa idrottsföreningen.  BILD: INGVAR SVENSSON

– Jag har inte bott här så länge, säger hon. Det är kul att så många ställer upp.

Malins uppgift den här gången var att måla ett antal brädor, som senare på dagen skulle monteras runt ett par större väggspeglar i sporthallen.

I februari nästa år har det gått tio år sedan idrottsföreningen invigde sporthallen, som byggdes i huvudsak av ideella krafter i brukets gamla justerverk.

– Sporthallen är bokad mer eller mindre varje kväll, säger Björn Pettersson, en av eldsjälarna bakom projektet. Skolan använder hallen på dagtid, anställda vid Korsnäs nyttjar gymmet och så använder en rad föreningar samlingslokalen till möten.

Taksänkning

Under hösten har en del arbeten utförts i gymmet. Bland annat har taket i gymmet sänkts. Korsnäs, som äger lokalerna, har bidragit med pengar.

I samband med fixardagen reparerade Jonas Pekkala och Henrik Norberg en del maskiner. Dessutom var det städning som stod på programmet.

Frivilliga förutsättning

– Hittills har det alltid kommit en del frivilliga när vi anordnar arbetsdagar, säger Björn Pettersson. Och det är en förutsättning för att vi ska kunna driva sporthallen och våra andra anläggningar.

Trasiga maskiner. Jonas Pekkala, längst bort och Henrik Norberg lagade trasiga styrketräningsmaskiner.  BILD: INGVAR SVENSSON
Lim. Alexander Pettersson limmade spånskivor i sporthallen. BILD: INGVAR SVENSSON

Mer läsning

Annons