Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreslår nytt program för gymnasiesärskolan

Till hösten kan det finnas ett nytt nationellt program för särskoleelever vid Lindeskolan. På måndag ska förslaget upp i barn- och utbildningsnämnden.

Annons

Särskolans rektor Gunnar Verngren står bakom tanken på att inrätta gymnasieprogrammet ”Samhälle, natur och språk” för särskoleelever.

Under hösterminen 2014 har fyra särskoleelever läst nationella program, och elva läst ämnesområden på individuella program. Det har fungerat bra, då eleverna på individuella program har delats upp i olika grupper beroende på svårighetsgrad. Men det skulle går att göra ännu bättre, och det är här ”Samhälle, natur och språk” kommer in i bilden. Detta skulle på ett bättre sätt ge elever med begränsade möjligheter att delta i gymnasiets karaktärsämnesundervisning en bra pedagogisk utmaning, konstaterar Verngren i skrivelse till skolpolitikerna.

”Samhälle, natur och språk” kan ses som en naturlig fortsättning på grundsärskolans ämnen, och där ingår även rätt till 22 veckors praktik, vilket skulle ge eleverna större möjligheter till jobb efter skolan. Verngren är även hoppfull om att kunna hantera utbildningen med redan existerande resurser, och vill kunna erbjuda programmet från och med kommande hösttermin. Men först ska allstå politikerna säga sitt, vilket de gör på måndag.

Mer läsning

Annons