Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsdag i Lindesberg lockade många 

Lindesbergs företagsdag, en inspirationsdag för näringsliv, pågick på stadshotellet under torsdagen. Där fick bland annat Egeryds fastigheter årets Activadrake, en utmärkelse, för att de hjälper in människor till jobb. Daniel Engström har kunnat gå in på arbetsmarknaden genom den dörren.

Annons
Fältarbete i vardagen. Roland Haglund är handledare och Daniel Engström har gått från praktik till en anställning hos Egeryds fastighetsförvaltning i Lindesberg.

– Jag fick praktikplats på företaget våren 2011, och har nu varit anställd i ett år, berättar Daniel Engström.

Han jobbar med den gröna fastighetsskötseln utomhus på sommaren och den vita på vintern. Egeryds förvaltar förutom egna fastigheter även andras. Kommunala Lindesbergsbostäder är deras största enskilda utomstående kund.

– Det här är min första riktiga anställning. Jag hade inga bestämda planer tidigare, men praktikplatsen blev en inkörsport och lösning, säger Daniel Engström.

I går var det rabatter med perenner vid Libos fastigheter på Bättringsvägen som skulle ansas och snyggas till inför vintern på Daniels uppdragslista.

Roland Haglund jobbar med yttre skötsel hos Egeryds och är handledare för praktikanter.

– Den delen av jobbet handlar om allt från det praktiska att lära ut till att vara ett stöd. Vi hade en praktikant före Daniel som fick ett mostvarande jobb på ett annat företag. Nu har jag en ny via kommunen efter att Daniel blev anställd hos oss, berättar Roland Haglund.

Daniel Engström sammanfattar sitt jobb med att det känns bra och går bra.

– Det här vill jag fortsätta med så länge det finns jobb, säger han.

I branschen tas uppdragen hos externa kunder på tidsbegränsade anbud. Därför vet ingen hur det blir nästa upphandlingsomgång.

Fastighetsbolaget fick sin utmärkelse vid kvällens middag på stadshotellet. Där uppmärksammades även Årets företagare i Lindesberg, Strands tryckeri och unga entreprenörer med en egen mässa, men inspitrationsdagen började redan på tidiga morgonen med den månadsvisa företagarfrukosten.

Där var Björn Nordén från projektet Jobba i Västerås inspiratör och föreläsare. Han återkom sedan ett par gånger till under dagen som avslutades med en middag.

- Så här långt allt gott, sa Anna Unosson från Upplev Lindesberg på eftermiddagen.

Frukostmötet var mer välfyllt än vanligt där ett hundratal deltagare är en magisk gräns, 65 deltagare var anmälda till eftermiddagsföreläsningen med Björn Sundén och ett drygt 50-tal deltagare stod på anmälningslistan för kvällens middag.

Stiftelsen Activa med Örebro läns landsting och Örebro kommun som huvudmän har verksamhet i samtliga länskommuner. 2003 instiftades utmärkelsen Activas Drake. Stiftelsen verkar för arbete och utbilning för personer med långvarig ohälsa eller funktionsnedsättning.

Egeryds fastighetsförvaltning får årets utmärkelse med motivering en ”tack vare sitt fina och vänliga bemötande, sin förmåga att ta tillvara personer med funktionsnedsättning och genom sitt starka engagemang med bra handledning och förståelse för individens behov och förutsättningar... våra sökande har fått anställning och blivit en del av hela arbetslaget”.

Näringsrikt. Lindesbergs kommun arrangerade tillsammans med föreningen Upplev Lindesberg en företagsdag.

Mer läsning

Annons