Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta förhör med rånmisstänkta

De tre misstänkta Ica-rånarna i Lindesberg är anhållna fortfarande. Under tisdagen höll polisen flera förhör med de misstänkta.Om tisdagens förhör fört utredningen framåt är okänt. Kammaråklagare Louise Helleday var inte anträffbar under tisdagseftermiddagen och polisen är mycket förtegen om vad som framkommit i förhören.

Annons

Lindesbergspolisen bekräftar bara att förhör hållits. Men några ytterligare detaljer har inte lämnats ut. Detta motiveras med att utredningen befinner sig i ett känsligt läge.

Spaningsledningen väntade sent i går eftermiddag fortfarande på undersökningssvar från teknikerna vid Örebropolisen. Förmodligen blir inte svaren klara förrän tidigast under onsdagen.

De tre misstänkta rånarna är alla under 18 år och hemmahörande i Lindesberg. Än så länge är de skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

Ingen av de anhållna har straffats för något brott tidigare. Ingen av dem är heller känd av polisen i brottsliga sammanhang från tidigare.

Det var söndag den 28 november vid 21.30-tiden som tre maskerade och beväpnade personer under knivhot rånade två butiksanställda vid Ica Supermarket. Bytet blev kontanter från försäljningen den dagen. Exakt hur mycket penagar rånarna fick med sig lämnar inte polisen ut.

Mer läsning

Annons