Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP-motion efter chefens utfrågningar

”Kraftfulla utbildningsinsatser för samtliga chefer och ledare inom Lindesbergs kommun”, det föreslår Folkpartiet i Lindesberg i en motion till kommunfullmäktige efter att en enhetschef i kommunen agerat i strid med efterforskningsförbudet.

Annons

När Folkpartiets ordförande i Lindesberg, Göran Gustavsson, läste i Nerikes Allehanda om att en enhetschef i kommunen efterforskat källan till en anonym insändare reagerade han genom att skriva en motion till kommunfullmäktige.

– Jag insåg att det här kanske inte är en enstaka händelse, det kanske finns ett mörkertal här, säger Göran Gustavsson (FP) och förklarar att det inte räcker att kommunanställda informeras om meddelarfriheten och efterforskningsförbudet under introduktionen.

– De här frågorna som måste levandegöras hela tiden, annars är risken stor att det uppkommer sådana här situationer igen, säger Göran Gustavsson.

Motionen föreslår att man påbörjar kraftfulla utbildningsinsatser i meddelarfriheten. Motionen föreslår även: ”Att det snarast redovisas för kommunstyrelsen vilka omedelbara åtgärder som vidtagits för att en upprepning inte skall ske”.

– Steg ett i det här läget är att personalkontoret måste utreda vad som har hänt. Steg två blir att de kommunala politikerna går ut och tar avstånd, det räcker inte att ett oppositionsparti lämnar in en motion, säger Gustavsson som tycker att en ursäkt är på sin plats.

– Är uppgifter som rapporterats adekvata så behövs en offentlig ursäkt till medarbetaren som drabbats.

Vidare är Göran Gustavsson nöjd över att Nerikes Allehanda JO- och JK-anmält Lindesbergs kommun.

– Det är bra, på det sättet får vi rättsläget klarlagt.

Andra politiker i Lindesbergs kommun ställer sig tveksamma till Folkpartiets motion.

– Det ingår redan i den grundläggande utbildningen som finns, säger Anders Ceder (S), kommunalråd.

– Sen är det ytterst

beklagligt, det är en grundläggande del i demokratin och det ska inte hända men det är inte där problemet sitter. I en stor organisation som Lindesbergs kommun kan man aldrig försäkra sig om att ingen av de mellan två- och tretusen anställda inte gör något fel, även om det är ytterst beklagligt, fortsätter Anders Ceder.

Oppositionsrådet, Per-Ove Lindqvist (M), är inne på samma linje.

– Det ingår ju, jobbar man som chef så ingår redan den utbildningsbiten. Därför är jag förvånad över att sådant här över huvud taget händer, för så här gör man bara inte man måste kunna tala fritt, säger han och tillägger:

– Men skulle det visa sig att vi inte redan har den här utbildningen systematiskt då måste man förstås införa det.

Mer läsning

Annons