Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida öppnar eget barnhem i Tanzania

I augusti reste Lindesbergstjejen Frida Karlsson till Tanzania för att arbeta som frivillig på ett barnhem. Det slutade med att hon nu öppnat ett eget tillsammans med en kompis från Schweiz.

Annons
Frida Karlsson och Sybille Frölicher tillsammans med de barn som de ska ta hand om på sitt barnhem Simbas Footprints i Moshi i centrala Tanzania.

Ursprungsplanen var att återvända till barnhemmet Kili Centre i Moshi för att jobba under minst ett halvår. Centret, som har hand om ett 40-tal barn mellan 7 och 18 år, har hon jobbat vid under ett par omgångar sedan 2010.

Volontärjobbet tog slut

Men redan efter en vecka var hennes volontärjobb slut. Orsaken var en omorganisation på grund av ekonomiska problem som gjorde att hon inte kunde jobba där som hon tänkt.

– Min önskan och plan var redan tidigare att starta min egen organisation inom fyra år. Nu kom läget tidigare. Eftersom jag redan var på plats bestämde jag mig för att köra, berättar hon i ett mejl från Moshi.

Tillsammans med en schweizisk kamrat, Sybille Frölicher, har hon startat Simbas Footprints, en ideell icke-statlig organisation. Det ska driva ett barnhem, Simbas Cliff, för barn med särskilda behov.

I dagsläget har de nio barn i åldrarna 5 till 11 år och väntar på att få flytta in i ett hus som de, tillsammans med volontärer från olika länder, renoverar för ändamålet. Frida och Sybille har i dagarna fått klartecken av de tanzaniska myndigheterna för sitt projekt.

Ingen dans på rosor

– Det har inte varit någon dans på rosor så här långt, men det är det här jag vill göra, skriver Frida.

Hon och Sybille har fått anpassa sig till de lokala förhållandena samtidigt som de vill göra de bästa möjliga för de barn de ska ta hand om. Något som kan vara en balansgång i ett land där allt inte fungerar på samma sätt som i deras respektive hemländer.

Även om de två just nu fokuserar på sitt barnhem har de idéer om fler projekt i framtiden. Bland annat kvinnogrupper med inriktning på mikrofinans och företagande.

Mer läsning

Annons