Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart när skidskolan startade

Glidande glädje när IFK Lindesbergs skidskola drog igång. Gensvaret var riktigt stort.

Annons
Glädjefyllt. Olle Gryth är en av många barn som är med när IFK Lindesbergs nystartade skidsektion drar igång skidskola för de yngsta.

Många förväntansfulla barn gav sig iväg på den första skidturen i den nystartade skidskolan. Det är en av satsningarna i klubbens nya skidsektion.

– Intresset för skidor bland vuxna har ökat på senare tid. Nu hoppas vi kunna få även barnen med i spåren, säger Henrietta Sjödin som tillsammans med Ulrika Troedsson och Niklas Sjödin är ledare.

Henrietta berättar att hon själv åkt skidor sedan barnsben och det känns naturligt att ta med både egna och andras barn i skidspåren.

Förhoppningen från klubbens sida är att fler frivilliga föräldrar ställer upp och stöttar barnen. Skidskolan vänder sig till barn från 6 år och uppåt. En gång i veckan träffas man vid Fritidsbyn och utgångspunkten är att ha roligt.

– Vi börjar med lite lekar och sedan kollar vi av hur mycket barnen kan åka. En del har kanske ingen vana alls, säger Henrietta.

Men först blir det uppvärmning. Snart jagar barnen varandra i snön i den traditionella leken Svarte man.

– Så tar vi på oss skidorna, uppmanar Henrietta och föräldrar bistår sina små som ställer upp sig på led i spåret.

Som ett färgglatt pärlband ger sig alla iväg. Glatt stakande. Skidskolan är igång.

Stort intresse. Uppslutningen vid första skidskoletillfället i kväll var stort där Henrietta Sjödin var en av ledarna som tog emot och hälsade alla välkomna.

Mer läsning

Annons