Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill ta över brandstationen

Mikael Nielsen vill utveckla sin butik och Lindesbergs centrum. Därför vill ha köpa gamla brandstationen när en ny byggs.

Annons
Spekulant. Mikael Nielsen är intresserad av att köpa den gamla brandstationen för att utveckla sin butik i Lindesberg när en ny brandstation byggs.bild: michael landberg

Team Sportia kan inte utvecklas så mycket mer på grund av sina lokaler.

Ägaren Mikael Nielsen konstaterar att han hindras av platsbrist och ser sig därför om efter större lokaler.

– Det är en nödvändighet för mig att utveckla verksamheten för att möta konkurrensen från andra sportkedjors expansion och etablering i exempelvis Örebro och Marieberg, säger Mikael Nielsen.

Skulle passa perfekt

Gamla brandstationen skulle passa perfekt.

– Kedjan ligger på oss handlare och i år har 30 ombyggnader gjorts. Många av dessa handlare har varit i samma situation som vi är, säger Nielsen.

Kommunens planering att bygga ny brandstation har pågått i många år. Redan för två år sedan kontaktade Mikael Nielsen dåvarande kommunalråden Anders Larsson (C) och Pär-Ove Lindqvist (M).

Det gav inga resultat som satt några spår efter sig.

– Därför har jag på nytt tagit upp kontakten med kommunen och med kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder och kommunchef Peter Bring, säger Mikael Nielsen.

Kommunens plan är att en ny brandstation ska börja byggas nästa år. Det avgörs slutgiltigt av den budget som kommunfullmäktige kommer att anta i november.

Kulturhus på förslag

Jeanette Rapp (V) har tidigare väckt idén, i en motion till fullmäktige, att när räddningstjänsten lämnar stationen vid Kristinavägen kan den bli ett nytt kulturhus.

– Vi lägger det här i akten. Det är förmodligen inte aktuellt att ta några beslut om den gamla brandstationens användning förrän det är dags för brandkåren att flytta ur den, säger Anders Ceder.

Mer läsning

Annons