Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handbollscamp med LIF Lindesberg

Just nu anordnar LIF Lindesberg ett handbollscamp. 85 barn och ungdomar tränar handboll i flera dagar.

Annons
Handbollscamp. Erik Bååk berättar om nästa övning på handbollsplanen.

För andra året arrangerar LIF Lindesberg sitt handbollscamp. Första året deltog 40 ungdomar. Nu samlas 85 barn och ungdomar på handbollslägret.

– Vi delar in oss i fyra lag och sedan kör vi snabba matcher först till tre mål.

Mikael Martinsson ger instruktioner till killarna på planen. Campet startade i söndags och nu är det campets fjärde dag.

Just nu är halva gänget av de äldre ungdomarna på mattan i Arenan och tränar handboll medan andra gänget har teoripass om betydelsen av rätt kost för hälsa och träningsresultat.

På halvplan intill finns de yngre deltagarna och övar passningar under ledning av Erik Bååk.

– Vi satsar på att erbjuda en varierande handbollsträning och att alla får sin träning, målvakter som utespelare, berättar Mikael.

Bland instruktörerna under campdagarna finns flera spelare från LIF Lindesbergs allsvenska herrlag. På tisdagen gästtränades ungdomarna dessutom av tre VM-guldmedaljörer från det svenska U21-laget.

Men det är inte bara handboll som gäller under lägerdagarna förstås. Det paddlas till exempel kanot, spelas golf och övas i judo.

På torsdagen avslutas campen med matchspel och turnering.

– Alla deltagare får sedan med sig en personlig träningsrapport där de får kvitto på vad de är bra på och vad de bör tänka lite mer på.

Kristian Zetterlund vaktar målburen.

Mer läsning

Annons