Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändare spelade om julskinkan i Frövi

Varje år inför julen återvänder Frövifostrade fotbollspelare och sluter upp tillsammans med nuvarande Frövispelare för att tävla om årets julskinkor i Frövi IK:s traditionella skinkcup.

Annons
Mål. Stämningen var på topp under Frövi IK:s skinkturnering. ” Det är schysst spel trots att alla självklart verkligen vill vinna”, säger Lasse Frejd från Frövi IK.Foto: Sofia Gustafsson

Frövi. Runt 50 fotbollsspelare samlades under lördagen i Fröviskolans sporthall för att delta i skinkcupen.

– Vi har hållit på med den här cupen i ungefär 15 år och den har blivit så populär att gamla spelare som gått vidare till andra lag i sin fotbollskarriär gärna vill vara med, säger Lasse Frejd, arrangör.

Det är seniorerna i Frövi IK som tävlar i en futsalturnering med mixade lag, där spelarna i det vinnande laget tar hem var sin julskinka.

– Vi lottar lagen och det brukar bli väldigt jämna matcher, säger Lasse Frejd.

Efter turneringen bjuder föreningen in till en tacofest för deltagarna.

– Det ger en gemytlig föreningskänsla och det är roligt och trevligt för återvändarna som fortfarande har anknytning till Frövi och därför har åkt hem inför julen att få en möjlighet att träffa alla.

Själv tycker Lasse Frejd att en av skinkcupens stora behållning är just möjligheten att återse gamla spelare och skapa gemenskap för de nuvarande spelarna i föreningen.

– Vi har fostrat de här spelarna så det är ett jättekul arrangemang, säger han.

Stjärnglans. Christoffer Skoog från futsallandslaget och rutinerade damlagsspelaren Ida Johansson passade på att byta några ord.

Mer läsning

Annons