Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik jagade ifatt väskryckare

Stefan Holmgran och Henrik Petersén blev vittnen till hur Grete Bråthen blev bestulen på sin väska i ett villa-område i Frövi i söndags. De båda kompisarna reagerade blixtsnabbt och tog upp jakten på gärningsmännen, en man och en kvinna.

Annons

– Jag råkade titta ut genom ett fönster precis när det hände, säger Stefan.

De båda misstänkta sprang ned mot Centralvägen. Henrik Petersén sprang efter de flyende tjuvarna medan Stefan hoppade in i bilen och åkte efter dem.

Försvann in i hyreshus– Mannen och kvinnan försvann in genom en port i ett av hyreshusen i närheten av Ica-butiken, säger Henrik. Jag följde efter dem in i huset. Där frågade jag mannen vad han höll på med. Svaret blev att han inte visste varför han agerade som han gjorde. Han sade att det var både första och sista gången han stulet en väska.

Pratade göteborgska

Den misstänkte pratade göteborgska och sade också att han är från Göteborg. Henrik fick också veta att paret behövde pengar för att åka hem.

– Under samtalet lyckades jag få väskan.

Varken Henrik Petersén eller Stefan Holmgran ringde till polisen.

Henrik försökte heller aldrig uppehålla paret.

Lämnade tillbaka väskanI stället gick han tillbaka till den rånade kvinnan och lämnade tillbaka hennes väska.

Grete Bråthen hade inga pengar i den och av allt att döma hann gärningsmannen aldrig ens kolla innehållet.

– Jag har läst om hur personer som försökt stoppa misstänkta brottslingar själva blivit dömda. Den risken ville jag inte ta. Dessutom fick jag tillbaka väskan, det tyckte jag var det viktigaste, säger Henrik Petersén, som säger att han aldrig sett mannen och kvinnan tidigare.

Ett bra signalement

Frövibon bedömer de misstänktas ålder till mellan 25 och 30 år. Efter att ha stått alldeles intill paret har han ett bra signalement också i övrigt.

När Henrik lämnade hyresfastigheten gick mannen och kvinnan i riktning mot järnvägsstationen. Vart de sedan tog vägen är inte känt.

Annons