Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjulen har låst sig för skateboardidéer

Nu måste det hända något. – Vi måste få till en start på projektet, alternativt ett nej, säger Christoffer Andersson. För två år sedan lämnade Lindesbergs skateboardförening ett medborgarförslag om en betongpark.

Annons
Massmöte. Så här många engagerade sig i tisdags kväll på frågan ”kan några i föreningen komma till arenen och prata betongpark”.Foto: Michael Landberg

Kultur- och fritidsnämnden fick ansvar för att hantera förslaget. Det skickades dessutom till arbetet med en fördjupad översiktsplan.

– Vi har träffat kommunen två gånger. Först kultur- och fritidsförvaltningens chef Johan Tranquist och Anders Ceder (S). Sedan Johan en gång, berättar Stefan Andersson.

De har gjort sin hemläxa som bestod i att ta fram fakta på hur andra betongparker kommit till.

– Vi har varit i kontakt med Tibro och Götene. I Tibro byggdes en 600 kvadratmeter stor anläggning, och nu ångrar man i kommunen att den inte byggdes större, säger Christoffer Andersson.

Nu känner styrelsen i klubben att det sitter fast.

– Vi har haft några möten, men det händer inget konkret. Vi behöver en drivande projektledare, säger Richard Nyberg.

Det behövs kunskap och erfarenhet att hitta stöd och finansiärer, och föreningen har inte musklerna att själva vara projektägare. I Västergötland har kommunerna tagit på sig den rollen.

Den bästa tänkbara placeringen av en betongpark skulle enligt föreningen vara vid Lindesberg arena ned mot sjön.

– En park här skulle kunna komplettera idrottscollege på Lindeskolan. Den skulle locka till skolan och få fler ungdomar att stanna i Linde, säger Christoffer Andersson,

Mer läsning

Annons