Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga förväntningarpå nygammal Bring

Nya förutsättningar, många nya människor och stora förväntningar. Det är vad som har mött nygamle kommunchefen Peter Bring den här veckan. Mycket har förändrats sedan han slutade i juni 2007.

Annons
Blickar framåt. Peter Bring har blicken riktad framåt. Det som var under hans förra sejour som kommunchef har han lagt bakom sig.  BILD: INGVAR SVENSSON

Redan när han anmälde sitt intresse för att bli kommunchef i Lindesberg igen var det många politiker, fackliga företrädare och kommunanställda som andades optimism och framtidstro.

– Inte ens jag har undgått att det finns förväntningar, säger Peter Bring, som tillträdde i måndags. I vissa fall har förväntningar uttalats öppet och i andra fall lite mer diskret.

Nygamle kommunchefen sitter avslappnad i ett av sammanträdesrummen i kommunhuset. Han säger inte sig vara pressad av alla förväntningar.

– Jag ska arbeta efter min bästa förmåga.

Det finns dem som tycker att Peter Bring under sin förra sejour som kommunchef 2003-2007 tog ut svängarna och stärkte sin roll gentemot politikerna.

– Jag har ingen kommentar till de synpunkterna. Jag arbetar åt kommunstyrelsen och inrättar mig efter politikernas direktiv och beslut. Mitt jobb är som ett vd-jobb, men lite mer komplext. Ska du kunna sköta jobbet måste du ha förtroende hos kommunstyrelsens ordförande, bland medarbetarna och medborgarna.

Peter Bring valde att sluta ett halvår efter att centerpartisten Anders Larsson tagit över efter Anders Ceder som kommunstyrelsens ordförande. Vid årsskiftet kom Ceder tillbaka och nu är också Bring tillbaka.

– Jag jobbar bättre ihop med Anders Ceder än Anders Larsson, säger kommunchefen. Jag har tre frågor jag ska jobba med den närmaste tiden. Nummer ett blir att stödja politikernas prioriteringar. Sedan ska jag se över den interna organisationen. Den tredje är näringslivsfrågorna. Vi ska anställa en ny näringslivschef som jag ska stöda. Som det ser ut nu ska näringslivschefen rapportera direkt till mig.

Mer läsning

Annons