Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt tryck på förskolor i Löa och Pilkrog

Friskolan i Löa känner av trycket efter barnomsorgsplatser. I dagsläget har förskolan 35 inskrivna barn och ytterligare några är på väg in. Också intresset för Pilkrog har ökat.

Annons

Det ökade trycket på barnomsorgplatser i Löa sätter press på organisationen och inför vårterminen anställdes därför ytterligare en person berättar Susanne Lundell-Stridh som är förskolechef och rektor på skolan.

– Tidigare har vi kunnat ta emot alla som velat vara hos oss utan att de först behövt stå i kö. Men nu börjar läget bli ett annat, konstaterar hon.

För att klara alla barnen har förskolan organiserats om. Tidigare togs barn emot på två avdelningar tisdagar, onsdagar och torsdagar. De dagar som flest barn ska ha omsorg. Nu är barnen fördelade på tre avdelningar de dagarna.

Bra lösning

– Vi kände att det inte fungerade optimalt när väldigt många skulle lämna barn samtidigt. Det blev rörigt. Nu hinner personalen med barnen på ett helt annat sätt, och möjligheten att hinna prata med föräldrar är också bättre. Så det känns som en väldigt bra lösning, säger Susanne Lundell-Stridh.

Att man nu är sju personal mot tidigare sex underlättar också.

Även i Pilkrog vittnar man om fler barn och mer att göra på förskolan. Just nu har man runt 30 inskrivna barn på två avdelningar, varav en handfull är nyinskrivna bara hittills i år. Ytterligare några står i kö för förskoleplats berättar rektor Linnéa Höljer.

– Det är kul, vi vill ha många barn, säger hon.

Att det är trångt på förskolorna i stan märker man av i Pilkrog.

– Det är fler från Lindesberg som ser oss som ett alternativ, och sammantaget har även vi behövt ta in mer personal, säger Linnéa Höljer.

Mer läsning

Annons