Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunddjur vid grinden i söndags

Ludmilla Karamanski gick ut på balkongen för att röka i söndags kväll. Vid grinden på tomten stod ett hunddjur.– Jag är helt säker på att det var en varg, säger sambon Kenneth Andersson.

Annons
ViltVÄXEL. Vid den här grinden och inne på deras tomt är Kenneth Andersson och Ludmilla Karamanski säkra på att det stod en varg i söndags kväll. Foto: Michael Landberg

Händelsen utspelade sig strax efter 21-tiden i söndags kväll på Torphyttevägen mitt inne i villaområdet.

– Jag blev lite chockad, men sprang in för att hämta telefonen och ta några bilder. De tog jag genom fönstret och det hade börjat att skymma, säger Ludmilla Karamanski.

Djuret rörde sig inne i hörnet på deras tomt och sneddade sedan över gatan, tog en lov runt ett elskåp och gick sedan snabbt norrut efter Brotorpsvägen.

– Jag har sett vargar tidigare. Det här var en varg. Den rördes sig skyggt och snabbt, inte som en tamhund, och har man sett in i ögonen på en varg en gång så vet man att det är inte alls samma blick som hos en hund, säger Kenneth Andersson.

Bostaden ligger visserligen i ett villaområde, men det är inte långt upp till skogen och terrängen ut mot Torphyttan där vargar setts fler än en gång.

Vid tidigare tillfällen och med betydligt skarpare bilder än denna gång har erfarna rovdjursexperter passat på frågan om det varit en varg eller ej som varit på besök när de tittat på fotografier. Det är svårt eller omöjligt att slå fast.

– Jag är till hundra procent säker, säger Kenneth Andersson.

Skymningsljus. Ljusförhållandena var inte de bästa och det var en glasruta i vägen för Ludmilla Karamanskis kamera.

Mer läsning

Annons