Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgästföreningen vill satsa i Lindesberg

När Hyresgästföreningen kallade till årsmöte bland medlemmarna i Lindesberg i hopp om att kunna bilda en lokalförening nådde man inte enda fram. I Frövi däremot har man nyligen fått till en styrelse som börjat jobba aktivt med boendefrågor.

Annons

I Frövi har en förening bildats av medlemmar som bor hos privata värdar. Idén till att aktivera sig där uppstod i fjol i och med att boende på Lövstagatan fick elen avstängd på grund av att dåvarande värden inte hade betalt hyran.

Marina Berg, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Örebro, hoppas att även boende i allmännyttan i Frövi ska samla sig i en lokal förening. Samma förhoppning har hon om Lindesberg, men vid årsmötet i måndags var inte de närvarande beredda att ta steget.

– Men det finns ett engagemang och en vilja, säger Berg, som hoppas locka fler till nästa planerade stormöte som sker den 7 maj. Dessutom kommer det att genomföras boendemöten under våren.

De närvarande på årsmötet hade flera synpunkter att ventilera, och Marina Berg konstaterar att det inte bara är när det är problem som man har nytta av en lokal hyresgästförening. Det handlar även om trygghetsfrågor och kontakter med fastighetsägare inför exempelvis utformningen av innergårdar.

– Är man på plats har man en annan insyn och vet vad som händer, och även vi regionalt är ju beroende av information och engagemang hos boende.

Även fastighetsägarna är angelägna om att det finns lokalföreningar.

– Man har större chans att påverka sin boendemiljö och tycka till innan man står inför fullbordat faktum. I min roll arbetar jag mycket med fastighetsägarna som ser väldigt positivt på att få veta vad boende tycker, säger Marina Berg.

Mer läsning

Annons