Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ica vill säkra sin position

Per Eriksson vill säkra möjligheten att utveckla Ica Supermarket i norra centrum med tomten öster om butiken. Kommunstyrelsen är positiv till att sälja eller ge butiken ett långt arrende på parkeringstomten.

Annons

I planerna finns tanken på att bygga ett parkeringshus.

– Det är inget som vi ligger i startgroparna för, men vi vill garantera möjligheterna att utvecklas i framtiden, säger Per Eriksson.

I dag ägs fastigheten, den så kallade Ica-parkeringen, av kommunen, men Ica sköter driften och har 60 parkeringsplatser reserverade.

Kommunstyrelsens beslut hade reservationen att viljan att överlåta tomten förutsätter att pågående utvecklingsprojekt för norra stadskärnan inte går stick i stäv med att låta Ica ta över.

Kommunens näringslivsavdelning, som förberett ärendet, har sett en risk för att centrumhandel flyttar ut om den inte kan utvecklas.

– Några sådana tankar är inte aktuella för mig. Jag vill utveckla min verksamhet där vi är, säger Per Eriksson.

I Nora flyttade Ica utanför stadskärnan eftersom logistiken runt butiken inte gick att få ordning på.

Kommunen har i ett

annat sammanhang funderat på möjligheter för underjordiska vattenbassänger. De skulle kunna jämna ut flödena vid kraftiga regn.

– De tankarna lever vidare, men är i så fall kommunens angelägenhet om Ica skulle bygga parkeringshus, säger Peter Bring på kommunens utvecklingsenhet.

Mer läsning

Annons