Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD-trio klar på vallistan

Artikel 0 av 300
Val 2014
Visa alla artiklar

Kristdemokraterna i Lindesberg är redo för höstens val. Ingrid Åberg och Hlödur Bjarnason samt Sven Öberg är KD:s tre första namn inför valet i september.

Annons

Listan skulle nästan räcka till varannan damernas. Fem av tolv KD-kandidater är kvinnor, men de koncentrerar sig på platser från nummer sex och nedåt, Ingrid Åberg undantagen.

Snittåldern är också hög om en jämförelse görs med Socialdemokraterna som presenterade sina namn i förra veckan, men den ena är en stor förening den andra en betydligt mindre. Markus Lundin på femteplatsen är yngst uppifrån räknat med 40 år. De ovanför honom kan lägga på 30-talet år.I nuvarande mandatperiod har KD två av 45 platser i kommunfullmäktige. Partiet har tillhört den i stort sett borgerliga allians som samarbetat sedan valet 2006.

– Kristdemokratin kan formuleras i begrepp som samhällsgemenskap, människovärde, broderskap och solidaritet, de små gemenskapernas suveränitet, trygga familjer, frihet under ansvar och förvaltarskap. Den syn på människan som kristdemokratin företräder är den kristna personalistiska människosynen. Det innebär att den enskilda människan utvecklas i gemenskap men inte på bekostnad av andra, skriver partiet inledande med några kännetecken för sin politik och presenterar kommunlistan inför valet 2014.

1 Ingrid Åberg, 2 Hlödur Bjarnason, 3 Sven Öberg, 4 Markus Lundin, 5 Sven-Göran Holm, 6 Gun Andersson,7 Ing-Marie Nilsson-Tarkkanen, 8 Magnus Häljestig, 9 Lennart Åberg, 10 Mainy Andersson, 11 Maud Kretschmann, 12 Paul Sjöström.

Alla artiklar i
Val 2014