Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kicki årets företagare

Kicki Seton utsågs av föreningen Företagarna till Årets företagare i Lindesbergs kommun. Utmärkelsen fick hon för sin förmåga att utveckla sitt nu tioåriga företag Kixon.

Annons
Kram för pristagaren. Kommunens näringslivsavdelnings Ann Resare kramade om Kicki Seton, Årets företagare 2010 i Lindesbergs kommun.BILD: MICHAEL LANDBERG

Kicki Seton hade lurats till Föratagarnas sista frukostträff för säsongen. Hon tillhör annars inte de med högst närvaro.

– Ann Resare bad mig att hjälpa till att informera om kommande Promotionbåtsresa eftersom jag var med på det arrangemanget förra året, berättar Kicki Seton.

Fick står orörd

Väskan med papper om detta fick stå orörd medan Kicki Seton blev rörd när hon premierades mer än andra Årets företagare tidigare år.

Detta år och i framtiden deltar även Bergslagens Sparbank. Det gör banken genom ett nyinstiftat stipendium på 10 000 kronor till den som får utmärkelsen.

Vice vd Bengt Svensson överlämnade bankens stipendium.

Pristagaren ska äga sitt företag, visa gott ledarskap och vara anmärkningsvärt kreativ. Företaget ska ha god lönsamhet och får inte ha betalningsanmärkningar. Det är några av grunderna för att komma ifråga.

En del av motiveringen för att Kicki Seton fick årets utmärkelse var att hon har skapat en trygg arbetsplats både för sina anställda och kunder.

Hur mycket ska företaget växa?

– Jag har ingen vision att bli jättestor. Storföretag är egentligen inget jag tror på. Jag och mina medarbetare ska ha nära till varandra. Då går det att få kvalité både på ekonomi och det vi levererar, säger Kicki Seton.

Mer läsning

Annons