Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klagomål på återvinning utan gehör

Det krävs ingen flyttning av återvinningscentralen i Fellingsbro. Det är kontentan av att Mark- och miljödomstolen i Nacka avslår de klagomål som en närboende drivit. Domstolen påpekar dock att anläggningen måste skötas så att kringboende inte störs av den.

Annons

Det är en närboende fastighetsägare som under en följd av år besvärats av ordningen och trafiken kring återvinningscentralen. Redan 2007 klagade han på bristfällig tillsyn och underhåll, samt att det slängdes mer än vad som var tillåtet på platsen.

Fastighetsägaren klagade också på lukt och flugor samt råttor vid den komposthög där trädgårdsavfall tippades.

BKT medgav att det var problem vid mottagningen av ris och trädgårdskompost. Den har också flyttats till en plats en halv kilometer längre bort.

Stölder

Fastighetsägaren vill dock att hela återvinningscentralen ska flyttas, eftersom det även är problem med bland annat stölder och bristfälliga stängsel runt anläggningen.

Han fick inget gehör hos Bergslagens miljö- och byggnämnd och överklagade dess beslut till länsstyrelsen. Också där fick han nej på sina yrkanden. Nu har alltså även miljödomstolen sagt sitt. Överklagandet avslås och återvinningsanläggningen blir kvar.

Mer läsning

Annons