Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen stoppar satsning på eliten

Elitklubben Linde Volley har innevarande säsong ett avtal med Lindesbergs kommun som ger klubben 375 000 kronor. Nästa säsong riskerar föreningen att inte få en krona. Kommunchef Peter Bring har lagt ett förslag som innebär att elitsatsningen upphör helt den 1 juli 2012.

Annons

– Går förslaget igenom kommer det att märkas, säger Dan Walterson, ordförande i Linde Volley. Ska vi kunna ligga kvar på nuvarande nivå måste vi hitta andra lösningar för att få in pengar.

Förutom Linde Volley har LIF lindesberg, Stråssa Gymnastikförening och Frövi Judoklubb liknande avtal med Lindesbergs kommun. Totalt bidrar kommunen med mer än en miljon kronor per år till de fyra elitklubbarna.

Huvudorsaken till att kommunchefen föreslår politikerna att elitsatsningen ska avslutas är de tuffa besparingskrav som kommunen har.

På måndag kommer Peter Bring att presentera sitt förslag för ledamöterna i kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott.

De berörda klubbarna har kallats till ett möte med kommunchefen på måndag kväll. Dan Walterson har inte fått någon närmare information om vad som ska avhandlas.

– Jag vet bara att stödet kan försvinna. Däremot vet jag inte om kommunen diskuterar något annat i stället. Jag kan förstå att kommunen resonerar som så att här kan vi spara pengar.

Linde Volley omsätter innevarande säsong cirka två miljoner kronor. De kommunala pengarna utgör cirka 20 procent och är en viktig del.

– Under de år vi haft avtal med kommunen har vi haft mellan sex och tio personer som flyttat hit med allt vad det innebär, säger Dan Walterson. Därmed bidrar vi med någonting till kommunen. Och sedan har vi marknadsföringsvärdet. Säg att vi går till SM-final. Hur mycket kan det vara värt för kommunen?

Mer läsning

Annons