Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunerna löser friskvård på olika sätt

Kommunerna i norra länsdelen löser friskvården på olika sätt för sina anställda. Men satsningarna har inte gått helt fria från påverkan av omorganisationer. Och i Nora drogs friskvårdstimmen in vid årsskiftet.

Annons

I Lindesberg är MAS hälsosatsning, som startade som ett projekt för 20 år sedan, permanent sedan länge. För att klara ekonomin är den visserligen inte riktigt lika generös som tidigare, men istället satsar man på bredd i utbudet.

Noras beslut att dra in friskvårdstimmen handlar dock inte i första hand om pengar enligt personalchef Kerstin Folkesson. Skälet var istället att inte alla kunnat utnyttja timmen, vilket ansågs diskriminerande. Nu skissar därför personalchefen på ett förslag till höjning av friskvårdspengen för kommunanställda.

I Hällefors satsade man för en handfull år sedan friskt på friskvård och hälsa i projektet Hälsokällan tillsammans med ABF. Men där han numera arbetet helt runnit ut i sanden, bland annat till följd av förändringar i den kommunala organisationen. Någon övergripande strategi för hälsoinsatser finns inte, och ingen har heller direkt ansvar för kommunens friskvård.

I Ljusnarsbergs kommun satsas i år, liksom i fjol, knappt 160 000 kronor, eller cirka 500 kronor per anställd, på friskvårdsaktiviteter. Vad pengarna används till är upp till varje arbetslag ute i organisationen att avgöra. Några arbetslag med särskilda behov tilldelas lite mer av kakan än övriga.

Läs mer om kommunernas tankar kring friskvård i dagens NA.

Mer läsning

Annons