Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturlovet bjuder på många aktiviteter

Spela i rockband, träffa en författare eller gå på spökvandring. Nästa vecka det kulturlov runt om i Bergslagen och då anordnas en rad olika aktiviteter.

Annons
Lovdags. Tidigare år har skulptera i lera stått på höstlovsprogrammet. I år finns en rad aktiviteter runt om i kommunerna att välja bland.

Eftersom vårvinterns lov av hävd är vigt åt sporten är höstlovet numera vigt åt kulturen.

I Lindesberg är det aktiviteter hela veckan. På måndagen blir det spökvandring i Stripa gruva. Under veckan följer sedan bland annat FIFA-turnering på Hillstreet, prova på att spela i rockband och halloweendisco.

På måndagen kommer också fantasyförfattaren Niklas Krog till biblioteken i Linde och Nora för att berätta om sitt skrivande.

Läs mer om kultur- och fritidsförvaltningens kulturlovsprogram

Program över de aktiviteter som fritidsgården arrangerar under lovet finns att hämta på bibliotektet i Lindesberg och på kafé 37:an.

I Nora bjuder veckan på bland annat fotbollsturering, en möjlighet att konstruera tillsammans med teknikpedagoger från Örebro, Bodaborgsresa och möjlighet att träffa polisen och se en polisbil.

Läs mer om programmet i Nora

I Hällefors blir det bland annat pingisturnering, bildverkstad med konstnären Sara Mirzajanzedeh och halloweendisco.

Läs mer om programmet i Hällefors

I Ljusnarsberg ordnas det också aktiviteter. Bland annat blir det virtuell motorsport i motorklubbens lokaler. På fredagskvällen blir det film- och lankväll på fredagen på fritidsgården.

Håll utkik på kommunens hemsida efter programmet

På höstlovet finns möjlighet att prova på lite annorlunda kultur. Det handlar om clownteknik och afrikanska trummor och dans.

Jenny Eknor och Julien Djenke håller i en workshop med togolesisk dans och afrikanska trummor. Det blir ett tillfälle på tisdag förmiddag i Hällefors kulturskola och på eftermiddagen i Järnboås skola. Samma program blir det i ungdomshuset Pärlan i Kopparberg på onsdag förmiddag.

På torsdag ordnas två workshops där man kan prova på att vara clown. Detta sker i Kulturum på Lindeskolan i Lindesberg. Ledare är Tina Ruth som är clownutbildad i London.

Alla aktiviteterna är gratis och är öppna för alla, oavsett i vilken kommun man bor. Men för att vara säker på att få plats vill arrangören Bergslagsspelen ha in anmälan.

Läs mer om Bergsslagsspelens höstlovsaktiviteter

Förutom allt detta visas en rad barn- och ungdomsfilmer på biograferna runt om i Bergslagen.

Mer läsning

Annons