Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kursgård vill satsa på mer live

Det har funnits lajv och rollspel på Finnåkers kursgård i 22 år. Västerås stifts kursgård i Fellingsbro vill stärka sin position och bygga en fast rollspelsmiljö.

Annons

– Än så länge är det bara på idéplanet men viljan finns i Västerås stift för en utveckling i Finn-åker, säger föreståndare Hans Degréus.

Det är många bitar som ska falla på plats. Överenskommelser med grannar och markägare, bygglov och inte minst finansiering.

– Det är för tidigt att säga något egentligen, men förutsättningar finns för att drömmarna ska kunna förverkligas. Kanske åtminstone med en byggnad redan nästa år, säger Hans Degréus.

Föreningen Camelot är en lokalavdelning av Svenska Kyrkans Unga i Västerås stift. De har tre stora rollspelsläger årligen i Finnåker samt rollspelskonfirmation.

Föreningen Yggdrasil har två läger varje år. Sedan tillkommer ytterligare några andra rollspelsaktörer och föreningar som gästar kursgården.

– Vi har hållit på länge och finns etablerade i rollspelsvärlden i Sverige. Det finns många rollspelare med olika kompetenser, exempelvis byggnadsarbetare och byggnadsingenjörer, vars kunskaper vi kan ha nytta av för hur miljöerna ska byggas upp. Kan vi utveckla vår verksamhet är det betydelsefull för hela Fellingsbrotrakten, säger Hans Degréus.

Mer läsning

Annons