Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkopolitiker ger ut erotisk bok

"Fem ståndare och en pistill" är titeln på en erotisk roman som i kväll släpps på Bokia i Lindesberg. Bakom förlaget står Maria Lagerman från Ramsberg.

Annons
På tisdagskvällen hade förlaget Lasse-Maiaz premiär för boken

Maria Lagerman, kyrkopolitiker från Ramsberg, har gett sig in i bokbranschen. Hennes nystartade förlag heter Lasse-Maiaz och den första boken hon ger ut är en erotisk roman.

– Det är skillnad på erotik och porr. I erotiken är allting frivilligt. Sex är en gudagåva att ge varandra, säger hon och betonar att det är de vuxnas ansvar att ge en fin bild av sex till ungdomarna.

– Vi i vår generation bör skämmas över att inte ha lyckats med det.

Vem författaren är får vi inte veta. Boken, som lämnade pressarna ett par timmar innan de lades upp på disken, är skriven av pseudonymen Kim Kullarbo.

– Det är en etablerad författare som inte vill ge ut erotik under sitt rätta namn, eftersom det inte alls är den nisch som författaren vanligtvis förknippas med, förklarar Maria Lagerman.

Tisdagen 23 april är utnämnd till Världsbokdagen och uppmärksammas på olika sätt runtom i världen. Förutom att släppa en ny, och kanske kontroversiell, bok ordnades i lindesberg även en tipspromenad med bokfrågor.

Mer läsning

Annons