Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets första lagliga graffitivägg invigd

I dag invigs länets första lagliga graffitivägg i Lindesberg. Det är så häftigt att Lindesberg vågar satsa på en så här jättefin vägg, tycker "Gouge", landets bäste graffitimålare. 

Annons
Landets bäste. Gouge är utsedd till Sveriges bästa graffitimålare och här växer konstverken fram.

Tillsammans med "Robert" och "Bbop" som också tillhör de bästa målarna i landet invigningsmålar han väggen. Lagliga väggar är toppen tycker han.

- Olaglig graffiti är oftast av sämre kvalitet, här får de estetiska målarna fritt spelrum och chans att utveckla sig. Alla världens duktigaste graffitimålare har målat på lagliga väggar, förklarar Gouge.

Väggen är 13 meter lång och 2,5 meter hög, gjord av betongskivor, utanför musikhuset Hillstreet. Tanken är att väggen ska vara levande och rörlig, där målningarna skiftar från tid till annan. Att måla över det som redan finns där hör till.

- Jag tror det blir grymt bra, och det alltid är något nytt och levande, säger Mattias Jansson, graffitimålare från Lindesberg som hållit på sedan han var tolv år.

Han hoppas att det blir en samlingspunkt och en plats där alla intresserade kan lära sig nya tekniker, färger och allt som hör till.

Under eftermiddagen är det fritt fram för alla att måla. Den officiella invigningen sker ikväll kl 17 med liveband, DJ, bubbel och snacks.

Under onsdagen invigdes graffitiväggen med livemålning av Bbop, Gouge och Robert.
Gouge visar att graffiti är en konstform.
Yngsta målaren på plats är Kajsa Thorn, sex år, som gillar att måla.

Mer läsning

Annons