Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan på avtal

De senaste två säsongerna har ishockeyklubbarna Fellingsbro/Frövi IK, Guldsmedshytte SK och Lindlövens IF saknat driftavtal med Lindesbergs kommun för sina ishallar. Trots påstötningar har ingenting hänt. Nu börjar klubbarna tröttna.

Annons
Inget avtal. I två år har Lindlövens IF inte haft något driftavtal med kommunen för Lindehov. Nu kan inte klubben vänta så mycket längre.  ARKIVBILD: GÖRAN KEMPE

– Jag känner till att avtal saknas, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S). Jag vet också att den borgerliga alliansen höll på med frågan förra mandatperioden utan att det ledde till något resultat.

Division 1-klubben Lindklövens IF är den av klubbarna som drabbats hårdast ekonomiskt. För att komma på is i augusti som de flesta av konkurrentklubbarna gör har LIF fått stå kostnaderna.

Till kommande säsong

– Avtalsfrågan måste lösas till kommande säsong, säger klubbens ordförande Henry Nordlund. I ett nytt avtal vill vi ha en paragraf som reglerar när det ska finnas is i Lindehov. Andra veckan i augusti behöver vi ha is. Vi tycker att kommunen ska stå för kostnaderna. Under flera år har vi fått betala kostnaderna för att göra is i början av augusti.

Kommunstyrelsens ordförande håller med Lindlövens ordförande om att nya avtal måste skrivas. Men frågan är hur snabbt detta kan ske.

Nye chefens uppgift

– Det måste vara kultur- och fritidsnämndens uppgift att diskutera nya avtal med klubbarna, säger Anders Ceder. Jag tycker det är viktigt att behandla frågorna där de ska behandlas.

Kultur- och fritidsförvaltningen har en tillförordnad chef sedan mer än ett år. En ny kultur- och fritidschef kommer att anställas inom kort.

– När den nye chefen är på plats är driftavtalen för ishallarna en av de frågor som måste lösas så fort som möjligt, säger Anders Ceder.

Mer läsning

Annons