Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Langade till unga

Sex månaders fängelse. Det blev domen mot den 50-åriga Frövi-kvinna som sålt öl och alkohol till ungdomar i trakten.

Annons

Domstolen konstaterar att det inte gått att bevisa att kvinnan sålt alkoholen med någon större förtjänst. Däremot är det uppenbart att det handlar om stora mängder och under en längre tid. Störst vikt vid bedömningen av brottet lägger tingsrätten vid att försäljningen skett till ungdomar under 20 år och att en del av dem varit under 18 år när de handlat av henne.

1 000 liter öl

Genom förhör med ungdomar som handlat och med kvinnan har polisens utredare kommit fram till att det totalt handlar om cirka 3 000 burkar starköl, vilket motsvarar 1 000 liter samt 13 liter sprit i flaska. Ungdomarna har köpt olika mycket och olika ofta. Någon har bara handlat någon enstaka gång, medan andra köpt regelbundet, några också större mängder. Flera av ungdomarna fick reda på kvinnans olovliga alkoholförsäljning via rykten.

Försäljningen har, enligt åklagarens påstående, pågått från den 1 juni 2009 till den 7 februari 2011, då polisen slog till mot kvinnan.

”Gjorde inte fel”

Den dömda kvinnan erkänner att hon sålt alkohol till ungdomarna, men tycker inte att brottet ska bedömas som grovt.

Hon sålde till ungdomarna för att de tjatade på henne och för att hon ville vara snäll. Eftersom man får serveras alkohol på restaurang vid 18 års ålder, tyckte hon inte att hon gjorde fel som sålde till dem fast de inte fyllt 20.

Mer läsning

Annons