Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplats på väntelistan

När nästan halva anslaget försvann fick planeringen göras om. Lekplatsen i Kvasta i Fellingsbro skulle ha rustats i år, men den får vänta.

Annons
På väntelista. Karin, Ture och Hanna Lavestedt får vänta med att lekplatsen i Kvastaområdet i Fellingsbro får en upprustning.ARKIVBILD: MICHAEL LANDBERG

Kvasta var en av de kommunala lekplatserna som stadsträdgårdsmästare Arne Tschentscher såg hade bra förutsättningar för framtiden.

– Den ligger på en bra plats i samhället med säkra vägar till och från lekplatsen och i ett område i Fellingsbro där det finns barn, säger Tschentscher.

Han visar omfattande underlag till sitt ursprungsförslag.

Annat beslut

Dessa ledde fram till förslaget på utveckling av vissa kommunala allmäna lekplatser och nedläggning av andra.

– Visst blev jag förvånad när fullmäktige beslutade något helt annat än kultur- och fritidsnämnden gjort, men politikerna får bestämma vad de vill. Vi tjänstemän ska utföra vad de beslutat utan att tycka något, säger Tschentscher.

Under sommaren har stadsträdgårdsmästaren prioriterat om i sitt förslag. Pengarna som finns kvar räcker till färre och mindre arbeten än den ursprungliga miljonen gav möjlighet till.

– Det är synd att vi inte kunde komma igång före semestern med det vi kan göra i år. Med leveranstider och planering kommer leksäsongen att vara över då våra jobb är klara.

Lekplatsen i Kvasta ska dock inte behöva vänta så länge. Nästa år finns medel öronmärkta till att bygga ut den.

Mer läsning

Annons