Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linde Maskiner varslar tjugo

(UPPDATERAD kl 07.45)Tjugo tillsvidareanställda vid Linde Maskiner har varslats om uppsägning. Förhandlingar mellan företaget och fackliga representanter pågick under torsdagen.
– Vi har tittat framåt i våra orderböcker och ser att beställningarna tyvärr viker över nästan hela linjen, säger vd:n Dan Johansson.

Annons

I oktober fick 20 visstidsanställda besked om att de skulle få sluta och för ganska exakt en månad sedan fick ytterligare 25 visstidsanställda besked om att inte heller de skulle få förlängda uppdrag. I går kom alltså beskedet att företaget tvingas varsla även 20 tillsvidareanställda.

Hoppades kunna undvika– Vi hade hoppats kunna undvika det. Att de tillsvidareanställda skulle kunna känna sig trygga, men tyvärr blev det inte så, säger Dan Johansson.

Linde Maskiner gör komponenter till bland annat lastbilstillverkare och andra tunga fordon. Men det är inte bara där som tappet kommit.

– Vi ser att det viker på i stort sett alla fronter. Inga dramatiska nedgångar, men en stadig minskning. Därför måste vi vidta åtgärder, konstaterar Dan Johansson.

Från en hög nivåHan betonar att personalminskningen sker från en extremt hög nivå.

– Vi hade tagit in mycket extra folk i somras för att beta av eftersläpningar. Så steget ned från det antalet anställda ser dramatiskt ut, men ser vi tillbaka till förra nedgången 2009 är vi ändå fler anställda i dag, efter dagens varsel, än vi var då, säger han.

Hoppas på något positivt

De första som berörs av gårdagens varsel får lämna sin arbetsplats om cirka två månader.

– Jag hoppas givetvis att det ska hända något positivt med orderingången under den tiden, säger Dan Johansson.

Mer läsning

Annons