Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindecyklisternas första årsmöte

Föreningen Lindecyklisterna håller sitt första årsmöte i kväll. Verksamheten startade dock redan i mars.

Annons

Medlemmar samlas på statshotellet i Lindesberg för att välja sin första styrelse till Lindecyklisterna.

 – Olika grupper av cyklister har varit igång runt om i Lindesberg. Nu tyckte vi det var dags att samla alla under ett tak, sägr Daniel Tegin, en av initiativtagarna till den nya föreningen. Tillsammans med Mikael Funck, Anders Hansson och Roger Fältström bildades en interimstyrelse tidigare i år.

Kvartetten har jobbat för att ta fram en logotype, fixat sponsorer och klubbkläder.

– Faktum är att vi har köpt in kläder för 90 000 kronor. Vi hade räknat med 20-25 medlemmar, men vi har på kort tid fått 74, säger Tegin.

Gemensamma träningar har redan dragits igång. Ett par dagar i veckan samlas medlemmar i Flugparken där det finns en gruppledare för olika fartgrupper. Föreningen har träningar för såväl mountainbike som landsvägscykel.

– Via slutna Facebookgrupper blir det dessutom några spontana turer, säger Tegin.

I kväll väljs den första styrelsen. Enligt förslaget blir Daniel Tegin ordförande. Övriga föreslagna i styrelsen är Magnus Seton kassör, Roger Fältström sekreterare samt ledamöterna Mariana Borkowski och Mikael Funck.

Under detta första årsmöte blir det föredrag av Anders Adamsson, tidigare professionell cyklist och i dag sportkommentator i Eurosport.

Mer läsning

Annons